Toidutehnika ja tootearenduse magistriõppekava nimetus muutub alates 2018/2019 õppeaastast - Toidutehnoloogia ja -arendus. Vanal kaval õppivad tudengid, kes lõpetavad õpingud hiljem kui 2018. aasta kevadel, märgitakse diplomile uue kava nimetus - Toidutehnoloogia ja -arendus.
Toidutehnoloogia ja -arenduse õppekava eesmärk on anda teadmised ja oskused juhtimaks toidutehnoloogilisi ning arenduslikke protsesse. Õpetada mõistma ja analüüsima toidusektori toimimisprintsiipe ning anda pädevused erialainfo leidmiseks ja kriitiliseks kasutamiseks. Õppekava valmistab ette töötamaks toiduvaldkonnas tootmise- ja kvaliteedijuhtimises, arenduses ning avalikus sektoris valdkonna spetsialistina. Lisaks on võimalik lõpetajatel siirduda tööle teadus- ja uurimisasutustesse.
Bakalaureusetööde kaitsmisettekande pikkus peab jääma vahemikku 5-7 minutit, magistritöödel 10-12 minutit.